DHK: négy éles meccs tíz nap alatt

Sport

Ismét nem mindennapi sorozatterhelésnek néz elébe a Debrecen MOL Ligás csapata.

December 16-án, pénteken este az Acélbikák látogatnak a cívisvárosba, jövő hétfőn a MACBudapest érkezik, szerdán a Ferencváros, karácsony másnapján pedig Fehérvárra indul az együttes autóbusza.

Koncentráljunk azonban a soron következő megmérettetésre, a dunaújvárosiak vendégjátékára. A pénteki ellenfél jelenleg a MOL Liga tabellájának 5. helyén áll, 27 mérkőzésen megszerzett 49 ponttal, míg a DHK 39 ponttal a hatodik, igaz egy meccsel kevesebbet játszott az Acélbikáknál.

A vendégek rendkívül erős kerettel rendelkeznek, ennek belátásához elegendő, ha rátekintünk a statisztikákra. A kanadai táblázat és a góllövő lista élén, valamint a gólpasszlista 3. helyén ugyanaz az újvárosi játékos, Keegen Dansereau található, a gólpasszlistán Azari Zsolt a második, éppúgy, mint a kapusrangsorban Duschek Dávid. Mindkét együttes két alkalommal lépett a jégre az elmúlt hét során.

A mérlegük egy vereség egy győzelem; az Acélbikák nyertek a Fehérvár, a hajdúságiak pedig a Beograd ellen, de egyik csapat sem bírt a Jegesmedvékkel. Az viszont újra bizonyságot nyert, hogy az újvárosiak színvonalas hokit játszanak, ellenük csakis koncentrált, fegyelmezett és kreatív játékkal van esélye a debreceni legénységnek.

Ám a hazai játékosok tudása és a kreativitása egyaránt elegendő ahhoz, hogy méltó ellenfelei legyenek a vendégcsapatnak. Új játékos is feltűnhet a jégen a DHK színeiben, a 30 éves amerikai csatár, Brown Jared személyében, aki az Orlik Opole egyik fő pontgyárosa volt a lengyel ligában.