Letartóztatták a kecskeméti kifosztással gyanúsított és Cegléden elfogott férfit

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta egy ceglédi férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint 2021. február 24-én Kecskeméten kábító hatású anyagot fogyasztott egy 15 éves fiúval, majd kifosztotta az öntudatlan sértettet.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. február 24-én délután Kecskeméten, a Noszlopy Gáspár park egyik buszmegállójában odament egy padon ülő, 15 éves fiúhoz. Megkínálta a fiatalkorút egy kábító hatású anyagot tartalmazó cigarettával. A sértett a cigarettát elfogadta, közösen elszívták, majd a fiú rosszul lett és öntudatlan állapotba került.

Ezt kihasználva a férfi ellopta a sértett mobiltelefonját, fülhallgatóját és powerbank-jét összesen 25.000 forint értékben. A kecskeméti rendőrök a kamerafelvételek segítségével beazonosították a férfit, akiről kiderült, hogy Cegléden lakik. A kecskeméti és a ceglédi rendőrök együttműködésének köszönhetően a ceglédi egyenruhások március 2-án elfogták a férfit. Az okozott kár egy része megtérült, ugyanis a kecskeméti rendőrök a telefont és a fülhallgatót lefoglalták. A nyomozás azt is kiderítette, hogy a férfi az elfogása előtt kábítószert fogyasztott.

Az őrizetbe vett férfit a rendőrök kifosztás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként és kezdeményezték a letartóztatását is. A Kecskeméti Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bizonyítás veszélyeztetésére figyelemmel indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2021. március 4-én a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezett.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi sajtóközlemény, fotó és videó az alábbiakban érhető el: Kifosztás Kecskeméten – elfogás Cegléden | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja (police.hu)