Életveszélyesen bántalmazta a párját egy nő Miskolcon, mert a férfi a WC ülőkén felejtette a serpenyőt

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 62 éves nővel szemben, aki életveszélyesen bántalmazta a párját azért, mert a férfi a WC ülőkén felejtette a serpenyőt.

A vádirat szerint a nő 2007. évtől miskolci lakásában együtt élt a sértett férfival.  Mindketten italoztak, ilyenkor többször veszekedtek, ami miatt rendőri intézkedések is történtek.

2020. január hónap elején a sértett kora este ittas állapotban rántottát készített magának, amelynek maradékát a fürdőszobában a WC csészébe öntötte, a serpenyőt viszont az ülőkén felejtette és bement a szobába. A szintén ittas nő észrevette a serpenyőt, felháborodott, és felelősségre vonta a sértettet, szidalmazta, majd a kezében lévő serpenyővel többször lábára ütött.

Az ütések fájdalmat okoztak, így a sértett a szobában leült az ágyra. A nő viszont továbbra sem nyugodott meg, egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést vett fel, azzal a férfi mögé állt úgy, hogy a kés a pengéje lefelé irányult, és így szidta tovább a párját. A háttal ülő sértett fel akart állni, ezzel viszont belemozdult a késbe, ami a hátába szúródott. A férfi érezte a fájdalmat, látta, hogy kés áll ki a hátából, így azt kihúzta, és a lakásban tartózkodó anyjától kért segítséget, majd a seb ellátást követően értesítette a mentőket.

A bántalmazott 8 napon túl gyógyuló, a lábujjak törésével járó sérüléseket, valamint a mellüreget megnyitó légmellet okozó, közvetetten életveszélyes szúrt sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kép: illusztráció.