Több mint ötezer résztvevőt várnak az Európai Egyetemi Játékokra Miskolcon és Debrecenben

Több mint 900 edző, bíró és sportszakember, 3800 sportoló, valamint mintegy 1000 önkéntes bevonásával zajlik majd az Egyetemi Európai Játékok (EUSA) július 12. és 24. között Miskolcon és Debrecenben – közölték a szervezők hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

Klímavédelmi célokhoz járulnak hozzá a Miskolci Egyetemen végzett kutatások

A hagyományos, fosszilis tüzelőanyagokat részben vagy teljesen kiváltó, környezetbarát, alternatív energiaforrásnak számító hidrogén tárolásának és felhasználásának vizsgálata innovatív kutatási terület a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Karán. Hazai és európai klímavédelmi és környezetbarát energetikai célok eléréséhez járulnak hozzá.

Külföldi hallgatók felé is népszerűsíti képzési kínálatát a Miskolci Egyetem

Nemzetközi képzési stratégiájában új lehetőségek felé nyit a Miskolci Egyetem, és együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Diákok Előkészítő Intézetével (PIFIS – Preparatory Institute for International Students). A szervezet nyelvi, tantárgyi, valamint a kulturális alkalmazkodást segítő előkészítő programokat indít olyan külföldi diákok számára, akik Magyarországon szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat.