Még több kerékpárverseny jön az Eurosportra 2021-ben

Sport

Az Eurosport a Nemzetközi Kerékpáros-szövetséggel (UCI) kötött új megállapodás révén újabb prémium kerékpáros események közvetítési jogát szerezte meg. Így 2021-ben itt lesz látható az UCI Országúti Kerékpáros Világbajnokság és az UCI Pályakerékpáros Világbajnokság is.

Az Eurosport az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségétől (EBU) szerezte meg a UCI számos versenyének közvetítési jogát1. Ezzel 2021-ben tovább erősíti vezető pozícióját mint a kerékpár európai otthona, a sportág több millió rajongójának kedvenc célpontja.

A megállapodás a nemzetközi szövetség csúcsversenyeit is érinti. Ilyen többek között az Országúti Kerékpáros Világbajnokság, a Pályakerékpáros Világbajnokság, az UCI Hegyikerékpáros Világbajnokság, a BMX Világbajnokság, az Urban Cycling Világbajnokság, a Cyclo-Cross Világbajnokság és a Cyclo-Cross Világkupa2 záróeseménye, amely Európa több mint 35 országában exkluzívan3 lesz látható.

2021-ben az Eurosport több mint 290 napon át közvetít férfi és női kerékpározást, köztük a sportág legrangosabb versenyeivel: az összes Grand Tour, az öt klasszikus Monument és több mint 35 UCI Világkupa esemény otthona lesz az Eurosport, a Global Cycling Network és egyes országokban a discovery+4 A tokiói olimpián a pálya- és országúti kerékpáros számokban 16 nap alatt 22 éremért indul a világ kerékpáros elitje. A versenyzés minden perce kizárólag a Discovery platformjain lesz élőben látható.

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetséggel az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségén keresztül kötött új megállapodásunk mutatja elkötelezettségünket, amellyel a világ legnagyobb kerékpárrajongói közösségét szolgáljuk ki az Eurosporton és a GCN-en keresztül – mondta Andrew Georgiou, az Eurosport és a Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions elnöke. – A megállapodás tovább mélyíti a Discovery és az UCI kapcsolatát. Jelenleg is szoros együttműködésben dolgozunk számos kezdeményezésen, és az Eurosport Events kulcspartner lesz az idén induló új UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligája-verseny lebonyolításában.

2021 emlékezetes év lesz a kerékpársport rajongóinak. Nagyon izgalmas lesz végigkövetni az év során a különféle szakágak versenyein a világ legjobbjainak felkészülését az olimpiai játékokra. A kerékpársportban páratlan az örökségünk, és a Discovery – az Eurosport, a discovery+ és a GCN műsoraival – a biztosíték arra, hogy a legszélesebb közönségnek több száz esemény sodró lendületű élményében lesz része, és az év során minden történetet bemutatunk.”

Ezt az évet a kerékpársport rajongóinak egyre nagyobb várakozása övezi Európa-szerte. Idéntől a discovery+, az Eurosport prémium sportműsorainak új streaming otthona újabb felületet biztosít a minden eddiginél több prémium, helyi szinten releváns tartalmaknak.

A versenynaptár legfontosabb dátumai:

  • Január vége – UCI Cyclo-Cross Világkupa
  • Január 30-31 – UCI Cyclo-Cross Világbajnokság, Oostende, Belgium
  • Augusztus 17–22. – UCI BMX Világbajnokság, Arnhem, Hollandia
  • Augusztus 25–28. – UCI Mountain Bike Világbajnokság, Val di Sole, Olaszország
  • Szeptember 18–26. – UCI Országúti Kerékpáros Világbajnokság, Flanders, Belgium
  • Október 13-17. – UCI Pályakerékpáros Világbajnokság, Ashgabat, Türkmenisztán
  • TBC – UCI Urban Cycling világbajnokság

1 Európában, Franciaország, Dánia, Novégia és Svédország kivételével.

2 A Cyclo-cross jogai 2021-ben Belgiumra nem érvényesek.

3 Az exkluzivitás Európában Albánia, Belgium, Csehország, Egyesült Királyság, Hollandia, Lengyelország, Németország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország és Svájc kivételével érvényes.

4 A discovery+ bevezetése 2021-ben kezdődik. A Vodafone-partnerség révén 2022-ig 15 európai országban – köztük Magyarországon – elérhető lesz.