Szépen szerepeltek a HTE U15-ös és U19-es leány röplabda csapatainak játékosai

Sport

Az elmúlt pár napban számos mérkőzést játszottak a HTE U15-ös és U19-es leány röplabda csapatainak játékosai. A sort az U15-ös lányok kezdték múlt hét szerdán, hiszen több párossal is neveztek a 25. Eötvös kupa nemzetközi strandröplabda tornájára, mely ezúttal a Hajdúnánási Gyógyfürdő területén rendeztek. A tornán a magyar játékosokon túl, Szerbiából, Szlovákiából valamint Romániából érkező párosok is részt vettek – írjaHajdúböszörmény közösségi oldalán.A megnyitót követően a HTE U19-es csapata megmérkőzött a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium kiváló gárdájával, majd a debreceni Eötvös DSE két csapata ellen léptek pályára a lányok. A csoportot 2 győzelemmel (2:0; 2:0) és 1 vereséggel (0:2) zártuk, így csoportmásodikként, 4:2-es játszmaaránnyal juthattunk tovább a vasárnapi fordulóba, ahol még nagyobb kihívással kellett szembenéznie a lányoknak.

A vasárnapi forduló Debrecenben, a Beregszászi Pál Technikum tornacsarnokában játszódott, ahol két pályán, párhuzamosan zajlottak a mérkőzések. A 25. Eötvös Kupa nemzetközi röplabda tornán a kiírás szerint összesen 28 csapat, így több száz játékos vett részt. A lány és fiú csapatokat egyaránt felvonultató tornára Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából és Spanyolországból is érkeztek csapatok.
Az U19-es lányok a sorsolásnak megfelelően egyből a saját csoportjából csoportelsőként továbbjutó Eötvös DSE korosztályos gárdájával kerültek szembe, akik a hazai pálya előnyeit kihasználva, összeszedett és precíz játékkal nyerték az első szettet. A második szett során a HTE-s lányok sokkal pontosabban és bátrabban játszottak, ám nem sikerült megnyerniük a második szettet sem, jóllehet ez a szett csak néhány ponton múlt.
A nap második mérkőzését a szerbiai OK KI 0230 Kikinda B csapata ellen játszotta a Böszörmény. A lányok izgatottan várták a torna első igazi nemzetközi mérkőzését. A szerbek nagyon jól kezdtek és ezt a kezdeti lendületet kihasználva megnyerték az első szettet. A második szett során azonban a HTE-s lányok Németh Zsófi csapatkapitány vezetésével sokkal dinamikusabb játékot játszottak, jobban érezték a játékteret és magas pontfölénnyel győztek. Ez a magabiztosság jellemző volt a döntő szettre is, melyet könnyedén hoztunk (2:1).
A HTE U19-es csapata számára a nemzetközi torna soron következő mérkőzésére 2021. augusztus 23. napján, hétfőn került sor szintén Debrecenben.
A lányok összességében a 16 csapatból álló, nemzetközi gárdákat is felvonultató mezőnyben az előkelő 6. helyen végeztek, amely rendkívül szép eredmény!