Csapattársukat és az edzőket okolják a Liu-fivérek az elúszott A döntő miatt

Sport

Egy elrontott váltás miatt lemaradt az A döntőről a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya férfi váltó, így csak a szerdai B döntőbe jutott a pekingi téli olimpián.

Az érthetően csalódott sportolók az M4 Sportnak nyilatkoztak:

“Mi is csak a leszakadást láttuk, igazából a Bencén ment el, nem tudta tartani a tempót a többiekkel. Szerintem egy jó világkupa sorozatunk volt, örüljünk, hogy eljutottunk idáig. Sajnos nem sikerül megvédeni a címünket”

– mondta a futam után Liu Shaolin az M4 Sport kamerái előtt.

“Pjongcsangban az volt a nagy szerencsénk, azért tudtunk jól menni Ádóval, mert Viktor és Csabi (Knoch Viktor és Burján Csaba) nem maradt le, most viszont lemaradtunk. Nem tudtunk már csodát művelni, ha ott tudunk maradni, akkor biztos bele tudunk szólni a végébe, de így esélyünk sem volt”

– mondta az idősebbik Liu testvér.

“Mindig érmesek voltunk a világkupán, de ebbe most ennyi volt. Hogy miért ezzel a taktikával álltunk fel, arról az edzői stábot kell megkérdezni. Mi követtük az utasításokat, így készültünk. Nem tudom, miért kellett változtatni, részemről mehettünk volna úgy ahogy szoktunk”

– mondta csalódottan Liu Shaoang.

„Őszintén szólva nem is találom a szavakat, rengeteg gondolat cikázik a fejemben” – kezdte az értékelését Krueger John-Henry. “El sem tudom képzelni, hogy ezt majd vissza kell néznem, annak ellenére, hogy így lesz.”

Hozzátette, a taktika lényege az lett volna, hogy elöl legyenek, ennek ellenére a futam elejétől kezdve hátul helyezkedtek el, onnantól kezdve pedig egymást követték a negatív történések. John-Henry elárulta, hogy futam közben kapott egy edzői utasítást, hogy változtassanak a váltás sorrendjén, de nem volt tökéletesen tiszta a kommunikáció, és egy félreértés okozta a hibát.

Krueger végül mindenkitől elnézést kért, valamint elmondta, hogy 21 éves pályafutásának a legszomorúbb és legszörnyűbb napja ez, mivel azért jött ide Magyarországra, hogy olimpiai aranyérmet nyerjen.