Miért fontos a minőségi stoplis cipő még az alapedzéseken is?

Sport

A foci nem egy veszélytelen dolog, és aki esetleg kezdőként azt gondolja, hogy elég egy sima sportcipő hozzá az nagyot téved. Egyetlen sport esetén sem szabad elhanyagolni a biztonságot. Nézzük tehát, mit vásároljunk, ha biztonságosan szeretnénk játszani?

Minőségi stoplis cipő

Ha épp most szeretnénk belekóstolni komolyabban a focizás világába, netán gyermekünk kezdte el az első fociedzéseket, mindkét esetben elengedhetetlen a megfelelő stoplis cipő kiválasztása. Ez a típusú – szögekkel kivert – cipő kifejezetten a kültéri játékra lett kitalálva. Persze ebben az esetben sem mindegy milyet vásárolunk. Stoplis cipőt kaphatunk ugyanis mű-, és természetes gyephez, vagy felázott fűhöz is. Ha például egy vidéki kis csapat tagjaként rúgnánk a bőrt egy alap felszereltségű pályán, akkor a természetes gyephez való stoplis cipő lesz a legjobb. A Nike stoplis cipői nem csak minőségében, de árában is megfelelőek lehetnek. Kezdőként például nem is érdemes túl drága stoplis cipőt venni, viszont a nagyon olcsókat is kerüljük. A Nike választékában viszont tökéletesen megtaláljuk azt az ár-értéket, amire szükségünk lehet.

Ruházat

Akármennyire is kezdők vagyunk, a foci ruházatunk akkor se álljon pamut pólóból és mackónadrágból, ha egyébként csak hobbi szinten focizgatunk a barátokkal. Egyrészt a pamut nem tud megfelelően megszáradni, és magába szívja a nedvességet. Ettől pedig az egész ruházatunk elnehezül. Nem véletlen, hogy minden sport ruházat kevert szálas. A Foci ruházatra ez pedig duplán igaz. Vásároljunk focihoz való mezt és nadrágot, aminek anyagösszetétele szellőzik, segít elvezetni az izzadtságot és könnyen megszárad.

Megfelelő edzőlabda

Ha igazán szeretnénk kiemelkedőek lenni a futballban, akkor mindenképp szükségünk lesz egy otthoni edzőlabdára is. Ezt, ha lehet, ne a piacon vegyük meg valami Kínából rendelt árukészletből. Azok a labdák ugyanis mindenre jók, csak arra nem, hogy jól megtanuljunk velük focizni. A gyakorló labdánk legyen minőségi, legalább áldozzunk rá annyit, hogy márkás legyen, még ha nem is a legprémiumabb kategóriából. Az ilyen focilabda ugyanis direkt arra készült, hogy tudjunk vele megfelelően edzeni. A súlya, a tapadása és a fogás keménysége is számít ilyenkor. Az ismert sportmárkák modelljeiben pedig nem lehet csalódni, hiszen évtizedek óta ezeket fejlesztik. (x)