Negyedik helyen végzett a Fatum-Nyíregyháza a női röplabda Extraligában

Sport

A Szent Benedek RA szerezte meg a bronzérmet a női röplabda Extraligában, mivel a harmadik helyért zajló párharc hétfői negyedik mérkőzésén 3-2-re nyert Nyíregyházán, összesítésben így 3-1-es sikert aratott.

A mérkőzés első szettjét a hazaiak, a másodikat a vendégek nyerték viszonylag simán, majd a harmadik nagy csatában lett a hatpontos hátrányt ledolgozó Nyíregyházáé. A negyedikben és az ötödikben aztán újra a balatonfürediek játszottak jobban, akik így a tavalyi év után idén is bronzérmet szereztek, egyúttal kivívták a második számú európai kupasorozatban, a CEV Kupában való indulás jogát.

A találkozó legjobbja a hazaiak szlovén légiósa, Selena Leban volt 21 ponttal, a túloldalon a kubai Diaris Pérez Ramos 19 pontig jutott. A balatonfürediek egy idénnyel ezelőtt a Magyar Kupában ezüst-, az Extraligában bronzérmet szereztek, ez utóbbit most megismételték. A nyíregyháziak – akik legutóbb csak ötödikek voltak az élvonalban – sem maradtak érem nélkül, ugyanis márciusban a Magyar Kupában a dobogó alsó fokára állhattak fel.

Női Extraliga, a 3. helyért, 4. mérkőzés:
Fatum-Nyíregyháza – Szent Benedek RA 2-3 (18, -19, 23, -16, -12)
A párharcot 3-1-re a Szent Benedek nyerte.