A DVTK célja a biztos bennmaradás az NB1-ben

Sport

A stabil bennmaradás a cél az OTP Bank Ligában újonc Diósgyőri VTK labdarúgócsapatánál.

“A stabil bennmaradás a célunk, de mivel 12 csapatos a mezőny, 2-3 győzelem után a dobogót, 2-3 vereséget követően pedig a kiesést latolgatják majd a következő találkozót beharangozó újságcikkek. Tehát a stabil bennmaradás a célunk, és igyekszünk minél előbb megszerezni az ehhez szükséges pontszámokat.” – mondta a DVTK keddi sajtótájékoztatóján Bajúsz Endre sportigazgató. Hozzátette, eddig hat játékos érkezett és hét távozott, de lesznek még mozgások, hiszen egészen szeptember 6-ig nyitva a piac.

“Még két-három játékos távozhat, így 24-26 fős keretet tervezünk, ami a sérülések függvényében változhat. Többkörös kiválasztás után ültünk le tárgyalni, a játéktudás mellett annak is utánajártunk, milyen személyiséggel rendelkezik a kiszemelt, hogyan viselkedett korábbi klubjaiban. Az igazolásoknál jó játékosokat kerestünk, azt néztük, hogy ki milyen teljesítményre képes, és megfelel-e a vezetőedző elképzeléseinek. Sokkal egyszerűbb és olcsóbb külföldi játékosokat szerződtetni, mert nem szeretnénk senkit sem kivásárolni a futó szerződéséből. De azt már most el tudom mondani, hogy hosszú távon ez meg fog változni.” – fogalmazott.

Kuznyecov Szergej vezetőedző hangsúlyozta, az átigazolásoknál a legfontosabb szempont az volt, hogy a csapat játékstílusába illeszkedő labdarúgók érkezzenek. “Majdnem új csapatot kell építeni, nincs sok időnk, de keményen dolgozunk, mert már az első meccsen olyan csapatot akarok kiállítani, amelyik csak a győzelemre játszik” – jelentette ki a tréner. “Természetesen ilyenkor fáradtak a lábak, de ennek van itt az ideje, most tudjuk megszerezni a kellő erőállapotot annak érdekében, hogy a bajnokságban eredményesek legyünk. Időre van szükség, hogy összeszokjunk az új játékosokkal, és a bajnoki nyitányra jó egységet alkossunk.” – nyilatkozott Holdampf Gergő csapatkapitány.
A DVTK, amely a másodosztály bajnokaként jutott fel az élvonalba, egyéni edzésekkel kezdte el a felkészülést, múlt hétfőtől pedig már együtt edz a csapat, s hamarosan Ausztriába utazik edzőtáborba.