Új játszótér az egyetem óvodájában

Egyetem

„Aranymosó”, kalózhajó, csúszda és párakapu is épült a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodájában, Hajdúböszörményben.

A beruházás megvalósításával régi álma valósult meg az intézménynek. Az udvar egyik részén egy több mint 30 éves fürdőmedence állt, amit régóta nem lehetett használni, a másik oldalon lévő dombon pedig a korhadt fajátékok miatt nem játszhattak a gyerekek.

– Ezeknek a helyére kaptunk lehetőséget, hogy egy új játszóteret tervezzünk. A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara, a Kancellária, valamint az intézmény Hallgatói Önkormányzata 5-5 millió forinttal támogatta az elképzeléseinket, így összesen 15 millió forintból tudtunk gazdálkodni – mondta el Gellén Sándorné óvodavezető a játszótér csütörtöki átadó ünnepségén.

Ebből az összegből a medence helyére készült egy – az uniós előírásoknak is megfelelő – játszóudvar. A játékok között a gyerekek úgy érezhetik magukat, mintha egy szigetre érkeznének, hiszen a csúszópálya mellett egy hajó formájú mászóka és csúszda, sőt még egy „aranymosó” is várja az óvodásokat. Az izgalmas tengeri utazás után pedig a párakapu vagy a zuhanyzó alatt hűsölhetnek a kicsik. A dombra egyelőre egy csúszda készült el, de az óvoda szeretne oda is egy komplett játszóudvart kialakítani, melyre várhatóan további 15 millió forintra lesz szükség.