Nyolc szakdolgozó kapott elismerést a Klinikán

Egyetem

Átadták a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat. Idén nyolc szakdolgozó vehette át az elismerést az ápolók napján, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján. A díjazottakat több mint 2000 szakdolgozó közül választották ki.
– Kettős ünnep a mai. Egyrészt ma van a magyar ápolók napja, amelyet 2014 óta ünneplünk az ország első főápolójának, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján. Másrészt a Klinikai Központ kiváló dolgozóit köszöntjük. Ezt a két dolgot az köti össze, hogy Önök a 21. század Kossuth Zsuzsannái – hangsúlyozta köszöntőjében Páll Dénes, a DE Klinikai Központ konzervatív szakmákért felelős alelnöke.

Páll Dénes hozzátette: a feladatok megváltoztak az elmúlt évtizedekben, a szakdolgozók nem csak kiváló ápolók, hanem alkalmazkodva a21. század kihívásaihoz, az ápolás, betegellátás mellett számos tevékenységet végeznek a betegek szolgálatában, a Debreceni Egyetem érdekében.

– 2300 szakdolgozó kolléga van a Klinikai központban. Nagyon sok a kiváló munkatárs, akik több évtizede kiemelkedően végzik a munkájukat. Rengeteg javaslat érkezett a vezetőktől, hogy ki kapja idén az elismerést, nagyon nehéz volt a döntés – mondta az ünnepségen Gál Mária ápolási és szakdolgozói alelnök.

A Klinikai Központ szervezeti egységei terjesztették fel kollégáikat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjra. Ennek alapján a Klinikai Humánpolitikai Bizottság javaslatot tett a kitüntetésbe részesítendő munkatársakra, amelyet a Klinikai Tanács egyöntetűen támogatott.

Idén hatodik alkalommal adták át az elismeréseket. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat Csarnainé Pálosi Rita Marianna diplomás ápoló (Reumatológia), Egri Szilvia osztályvezető ápoló (Belgyógyászati Klinika B. épület), Hornyák Katalin aneszteziológiai szakasszisztens (Ortopédiai Klinika), Laskai Eleonóra vezető aneszteziológiai szakasszisztens (Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika), Mester Emma Emese klinikavezető ápoló (Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika), Ráduly Mária endoszkópos szakasszisztens (Tüdőgyógyászati Klinika), Tasiné Illés Edit osztályvezető ápoló (Neurológiai Klinika), Vezendi Andrea osztályvezető ápoló (Szemklinika) vehette át szerdán a Klinikai Központban.

unideb.hu