4,6 milliós adomány gyűlt össze a beteg gyerekeknek

Helyi hírek
Két vénaszkennerrel és 16 éjjeliszekrénnyel gazdagodott tegnap a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai Onkológiai Osztálya.

Az adomány egyetemisták, magánszemélyek és cégek támogatásából, valamint az adó 1 százalékának felajánlásából gyűlt össze. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata is részt vett a széles körű összefogásban. A Bölcsészettudományi és Informatikai Kar hallgatói Bit’z nevű rendezvényük közel 1,3 millió forintos bevételét ajánlották fel a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványnak. A szervezet az összegből két vénaszkennert és 16 éjjeliszekrényt vásárolt a Gyermekklinikának.

– Ez a két készülék sokkal kényelmesebbé és könnyebbé teszi a beteg gyerekek életét. A szkennerek használatakor a bőrön a teljes vénás hálózat megjelenik, ami rengeteget segít abban, hogy a sokat szenvedett gyerekek vénáját egyből megtalálják a nővérek – fogalmazott az átadón Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai Onkológiai Tanszék vezetője.

A professzor kiemelte, hogy nagy szükség van a civil segítségre, hiszen az intézetben évente több mint 800 fekvő- és több mint 2500 járóbeteget kezelnek. Példaként említette, hogy a gyerekekkel bent fekvő szülők steril, egyszer használatos kórházi ruháinak beszerzése, a mamaszálló működtetése, berendezése, karbantartása is mind alapítványi segítségből valósul meg.

Az átadón részt vett Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára is, aki magánemberként szintén támogatta az alapítványt. Beszédében az adakozás fontosságát hangsúlyozta és kérte: mindegy, milyen összeggel és milyen módon, de aki teheti, járuljon hozzá az ilyen jellegű kezdeményezésekhez.